sâmbătă, 31 octombrie 2009

Nimicul zilelor


Strazi aglomerate, neoane, zile de nastere, foc intern, ape murdare, aripi, tipete, cantece, brate, claxoane, ceara, vant, covrig cu susan, lamaie, chipuri, nume, viata...

Mi-am facut ceai de menta... Nu ca sa-l beau, ci ca sa-l miros. Aroma mentei face aerul mai usor, nici nu-l simti intinzandu-ti plamanii. L-am facut pentru ca altel m-as sufoca. Sunt prea multe purtate de aer. Prea multe respiratii, prea multe gusturi. Mi-e greata. Mi-e greata in adevaratul sens al cuvantului.

Mi-am luat sosete. Sosete colorate. Nu stiu exact ce o sa fac cu ele, eu le prefer pe cele inchise la culoare. Sosete mohorate pentru pasi tarati... Aer greu pentru un corp obosit. Traiesc cu incetinitorul. Nici ploaia nu cade cum trebuie.

Un camp sub raze ciudate...
Cand macii se topesc.

13 comentarii:

  1. si eu am nevoie urgenta de o infuzie cu ceai de menta si o pereche de sosete colorate ... de un punct si de o majuscula de inceput de fraza ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ţi-aş dărui nişte şosete în culorile curcubeului şi nişte geamuri colorate - furate de la Baudelaire ! -, ca să vezi viaţa mai frumoasă... Acum simt aproape aceleaşi lucruri ca şi tine... Îmi aminteşti de personajul lui Sartre din "Greaţa". Încearcă un ceai mai aromat - tei, fructe - sau "Spuma zilelor" de Boris Vian. La mine nu au avut efect. Poate la tine...

    RăspundețiȘtergere
  3. un mac solitar, in cautarea razelor de soare ;o)
    http://i68.servimg.com/u/f68/11/08/60/45/copie_15.jpg

    RăspundețiȘtergere
  4. nu trebuie sa ai lacrimi ca sa poti sa plangi, pentru ca poti sa plangi chiar si fara ele... multumesc de comm:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Fanfan: Tu sigur n-ai nevoie de sosete colorate. Esti toata un curcubeu...
    Nu te supperi daca o sa folosesc poza la un moment dat pe blog, nu?

    Serban Tomsa: N-as putea sa vad viata mai frumosa pentru ca pe blogul acesta isi face promanada partea mea negativista, poate chiar negativa.
    O sa incerc si alte ceaiuri... Dar doar ca sa le miros... Doar atat.

    Ina: Crede-ma, stiu...

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc ... in ultima vreme mi-au cam palit culorile ... si a inceput sa se vada si la exterior ... chiar am observat ca in ultima vreme in garderoba mea negrul a luat amploare.

    bineinteles ca nu ma supar daca folosesti poza ... de asta ti-am si trimis-o. m-am gandit ca o sa-ti placa si ma bucur ca am avut dreptate ;o)mie macii mi se par extrem de sensibili, ti-e si frica sa ii atingi ... dar e frumos sa ii admiri ;o)

    RăspundețiȘtergere
  7. cata poezie, intr-o banala cana cu ceai!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi cer scuze pentru intarziere, imi dau acceptul pt poza:) nu e nicio problema. Pe mess, probabil am intrebat cine esti..dar nu am primit raspuns:-??..

    RăspundețiȘtergere
  10. Tomy: Merci mult!

    Petru: Da... Oare ce?

    RăspundețiȘtergere
  11. Black Bitch,
    te rog să-mi dai un e-mail, pentru a te invita pe "Reţeaua literară" creată de poetul Gelu Vlaşin.

    RăspundețiȘtergere